петък, 28 октомври 2011 г.

Текстура и...

Здравейте!
Още когато Дони (Arty Mark) публикува темата за новата Игра 25 - Текстура, знаех каква точно текстура искам да постигна. Но... си нямах и идея как да го направя. Тогава се сетих, че преди време моят съпруг беше правил имитация на дърво с боите за автомобили и веднага се поинтересувах как го е постигнал. Естествено започнаха дълги и подробни обяснения, които завършиха с "Но това с хартия няма как да стане." Първоначално се съгласих и се зарових в нета да видя дали пък случайно няма да намеря нещо. Нищо! Почти се бях отказала, но ината в мен си каза думата и въпреки всичко реших да опитам! Е, на мен резултата ми хареса много, а и мъжката част у дома го одобри. Вижте и вие какво приготвих за играта. Получи се картичка, която може да бъде поднесена по най-различни поводи и е заредена с доста послания!



С нетърпение я завърших, за да мога да ви покажа една от най-новите ми придобивки. Вече си имам личен печат, благодарение на Юлето от July Art!
Юле, благодаря ти за търпението и отзивчивостта към мен и за чудесните печати, с които се сдобих, както и за прекрасното подаръче!
Всъщност написах печати, защото просто си имам два, не можах да се спра само на един вариант. Но пък сега мога да разнообразявам. Вижте първия, а следващия ще ви покажа при друг проект, въпреки че нямам търпение! 


Чудесната висулка-листенце пък ми е от Хриси и нейното Магазинче за усмивки. А тя е от ето тези два чудесни комплекта, с които се сдобих и които много исках да ви покажа отдавна, отдавна, но пък исках да използвам някоя от тях и тогава да се хваля. Фигурките са много готини.


А сега искам да ви покажа как направих моята текстура имитация на дърво.
Не можах да се справя с колажа много добре във Фотошопа, но толкова си мога. Един ден и него ще преборя! Използвах акрилни боички, на първата снимка се виждат цветовете. След това разкъсах един обикновен картон, залепих го от двете страни на работния. И започнах с нанасянето на боята - първо нанесох Canary Yellow, след това веднага започнах да нанасям Burnt Sienna  и завърших с Mocha-та опитвайки се да имитирам жилките на дървесината.
Тъй като нямах време да чакам да изсъхнат толкова много слоеве, използвах уреда за топъл ембосинг, за да ги изсуша. Оказа се, че това е добро решение, тъй като там, където имаше по-дебел слой боя, от топлината леко шупваше и така се получиха едни малки пукнатинки като на истинска кора. Тъй като след това късах работния картон по линиите, които се бяха образували, става много лесно като се е наслоила боята, трябваше да скрия белите следи и използвах едно от любимите ми дистрес мастила. След това лекичко лакирах, отново изсуших и воала!
Ето и снимковия материал.

Е, от мен е това!
Пожелавам ви приятен и изпълнен с много усмивки следобед!



Може би ще харесате и това:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...